Akcesoria Baristy
Wysokiej jakości akcesoria do pracy ze wszystkimi ekspresami kolbowymi Fracino.
Standardowa kolba parzenia
Wysokiej jakości mosiężne kolby w trzech wersjach: pojedyncze espresso, podwójne i potrójne.
Kolba parzenia z drewnianą rączką
Wysokiej jakości kolby do pojednynczego lub podwójnego espresso z drewnianą rączką.
Adaptory do kapsułek i Podsów (ESE)
Dopasowane do większości dostępnych na rynku pojedynczych lub podwójnych kapsułek i podsów.
Łatwiejsze usuwanie uszczelki z grupy
Przyrząd ułatwiający wyjmowanie uszczelki z grupy parzenia.
Sitka (filtry) parzenia
Dostępne w różnych rozmiarach (6, 7, 12, 14, 21 gramów), sitka wkładane są do kolby parzenia, aby zaparzyć odpowiednią porcję kawy. Dostępne w wersji pojedyncze, podwójne i potrójne espresso oraz filtr pełny do czyszczenia.
Mata pod tamper
Gumowa mata do ubijania. Służy jako podkładka podczas ubijania kawy, chroni blat przed uszkodzeniem lub porysowaniem przez wylewki kolby parzenia.
Dzbanki do spieniania mleka
Fracino oferuje wiele różnych typów i rozmiarów dzbanków do spieniania mleka ze stali nierdzewnej i pokrytych teflonem.
Tamper
Użyj tampera do ubicia zmielonej kawy.
Termometr
Termometry idealnie nadają się do kontrolowania temperatury spienianego mleka do latte czy cappuccino. Dzięki nim unikniesz przegrzania mleka.
Szpatułka do kawy
Zaprojektowana do odmierzania odpowiedniej porcji zmielonej kawy.
Waga elektroniczna
Niezbędne akcesorium do sprawdzania gramatury mielonej w młynku kawy.
Dyspenser do czekolady
Dyspensery ze stali nierdzewnej do czekolady lub cynamonu, zapewnią idealne wykończenie każdej kawie ze spienionym mlekiem.
Shot Pot/Glass
Razem ze stoperem pozwalają na ustawienie odpowiedniej dozy parzonego espresso.
Szczotka do czyszczenia grupy
Używana do czyszczenia gumowej uszczelki i sitka ze stali nierdzewnej w grupie parzenia.
Stoper
Pozwala mierzyć czas parzonego espresso, aby ustawić idealne parametry ekstrakcji.
Szpatułka
Użyteczna do przytrzymywania mlecznej pianki podczas przygotowywania kawy latte.